Posted by on 6 lutego 2019

Wiadomo, że na biodostępność innych lipofilowych hormonów, takich jak hormon tarczycy, wpływa stężenie białek nośnikowych. Gdy stężenie globuliny wiążącej tyroksynę jest niskie lub niewykrywalne, występuje wystarczający niski całkowity poziom hormonu tarczycy.34 Analogicznie, myszy pozbawione białka wiążącego witaminę D mają niski poziom całkowitej 25-hydroksywitaminy D, ale nie wykazują oznak niedoboru witaminy D. 20 W związku z tym niskie poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D prawdopodobnie nie wskazują na prawdziwy niedobór witaminy D, gdy poziom białka wiążącego witaminę D jest również niski, jak u wielu czarnych Amerykanów. Biodostępna 25-hydroksywitamina D może być bardziej odpowiednim międzyrasowym markerem wystarczalności witaminy D; jednak wymagane są badania w populacjach z jawnym niedoborem witaminy D przed rutynowym zastosowaniem klinicznym. Poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D są częściowo określone genetycznie.24,35,36 W naszym badaniu wydaje się, że polimorfizmy genetyczne w białku wiążącym witaminę D stanowią większą część zmienności w całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D niż większość czynników, o których wiadomo, że są związane z poziomami 25-hydroksywitaminy D. 35-37 Wpływ polimorfizmów białek wiążących witaminę D na całkowite stężenia 25-hydroksywitaminy D był pośredniczyć w koncentracji białka wiążącego witaminę D, obserwacji, która jest zgodnie z wynikami wcześniejszych badań.38 Dane dotyczące myszy genetycznie zmodyfikowanych sugerują, że funkcja białka wiążącego witaminę D ma na celu wydłużenie okresu półtrwania 25-hydroksywitaminy D, co potwierdza tę hipotezę.20 Chociaż myszy nie mają wiązania z witaminą D białko nie wykazuje przejawów jawnego niedoboru na początku badania, jest bardziej podatne na niedobór niż normalne myszy pozbawione witaminy D.2. Białko wiążące witaminę D wydłuża okres półtrwania o f 25-hydroksywitamina D, służąc jako rezerwuar i pomagając w reabsorpcji przefiltrowanej witaminy D przez megalinę w nerce 20,39 Spekulujemy, że niskie poziomy białka wiążącego witaminę D mogą dawać predyspozycję do nieodpowiednich poziomów 25-hydroksywitaminy D kiedy źródła witaminy D są rzadkie. Poziomy białka wiążącego witaminę D tylko częściowo wyjaśniały różnice rasowe w poziomach całkowitej 25-hydroksywitaminy D; inne czynniki, w tym pigmentacja skóry i inne polimorfizmy, prawdopodobnie przyczyniają się do niskiego poziomu całkowitej 25-hydroksywitaminy D u osób czarnych.1,40,41
Nasze badanie ma pewne ograniczenia. Po pierwsze, biorąc pod uwagę przekrojowy i obserwacyjny charakter badania, nie byliśmy w stanie przewidzieć wpływu poziomów białek wiążących witaminę D na ryzyko złamania. Po drugie, pomiar markerów obrotu kostnego, poziomy 1,25-dihydroksywitaminy D i wydalanie wapnia z moczu mogą dostarczyć dodatkowego wglądu w wpływ białka wiążącego witaminę D na metabolizm mineralny
[przypisy: coko werk łódź, jaskółcze ziele maść, prg mysłowice ]

  1. Malwina
    11 stycznia 2019

    Badajcie sobie poziom potasu w organizmie

  2. Szymon
    13 stycznia 2019

    [..] Artukul zawiera odniesienia do tresci: zgorzel zęba[…]

  3. Olivia
    15 stycznia 2019

    najlepszy jest olej z konopi siewnej

  4. Glyph
    17 stycznia 2019

    Article marked with the noticed of: dermatolog[…]

  5. Lady Killer
    19 stycznia 2019

    Mam obsesję punkcie potworności jaką jest tętniak mózgu.

  6. Matylda
    21 stycznia 2019

    [..] Blog oznaczyl uzycie nastepujacego fragmentu opieka w domu[…]

  7. Pogue
    23 stycznia 2019

    Droga Pani, do inhalatora stosuje się sól fizjologiczną

Powiązane tematy z artykułem: coko werk łódź jaskółcze ziele maść prg mysłowice

Posted by on 6 lutego 2019

Wiadomo, że na biodostępność innych lipofilowych hormonów, takich jak hormon tarczycy, wpływa stężenie białek nośnikowych. Gdy stężenie globuliny wiążącej tyroksynę jest niskie lub niewykrywalne, występuje wystarczający niski całkowity poziom hormonu tarczycy.34 Analogicznie, myszy pozbawione białka wiążącego witaminę D mają niski poziom całkowitej 25-hydroksywitaminy D, ale nie wykazują oznak niedoboru witaminy D. 20 W związku z tym niskie poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D prawdopodobnie nie wskazują na prawdziwy niedobór witaminy D, gdy poziom białka wiążącego witaminę D jest również niski, jak u wielu czarnych Amerykanów. Biodostępna 25-hydroksywitamina D może być bardziej odpowiednim międzyrasowym markerem wystarczalności witaminy D; jednak wymagane są badania w populacjach z jawnym niedoborem witaminy D przed rutynowym zastosowaniem klinicznym. Poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D są częściowo określone genetycznie.24,35,36 W naszym badaniu wydaje się, że polimorfizmy genetyczne w białku wiążącym witaminę D stanowią większą część zmienności w całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D niż większość czynników, o których wiadomo, że są związane z poziomami 25-hydroksywitaminy D. 35-37 Wpływ polimorfizmów białek wiążących witaminę D na całkowite stężenia 25-hydroksywitaminy D był pośredniczyć w koncentracji białka wiążącego witaminę D, obserwacji, która jest zgodnie z wynikami wcześniejszych badań.38 Dane dotyczące myszy genetycznie zmodyfikowanych sugerują, że funkcja białka wiążącego witaminę D ma na celu wydłużenie okresu półtrwania 25-hydroksywitaminy D, co potwierdza tę hipotezę.20 Chociaż myszy nie mają wiązania z witaminą D białko nie wykazuje przejawów jawnego niedoboru na początku badania, jest bardziej podatne na niedobór niż normalne myszy pozbawione witaminy D.2. Białko wiążące witaminę D wydłuża okres półtrwania o f 25-hydroksywitamina D, służąc jako rezerwuar i pomagając w reabsorpcji przefiltrowanej witaminy D przez megalinę w nerce 20,39 Spekulujemy, że niskie poziomy białka wiążącego witaminę D mogą dawać predyspozycję do nieodpowiednich poziomów 25-hydroksywitaminy D kiedy źródła witaminy D są rzadkie. Poziomy białka wiążącego witaminę D tylko częściowo wyjaśniały różnice rasowe w poziomach całkowitej 25-hydroksywitaminy D; inne czynniki, w tym pigmentacja skóry i inne polimorfizmy, prawdopodobnie przyczyniają się do niskiego poziomu całkowitej 25-hydroksywitaminy D u osób czarnych.1,40,41
Nasze badanie ma pewne ograniczenia. Po pierwsze, biorąc pod uwagę przekrojowy i obserwacyjny charakter badania, nie byliśmy w stanie przewidzieć wpływu poziomów białek wiążących witaminę D na ryzyko złamania. Po drugie, pomiar markerów obrotu kostnego, poziomy 1,25-dihydroksywitaminy D i wydalanie wapnia z moczu mogą dostarczyć dodatkowego wglądu w wpływ białka wiążącego witaminę D na metabolizm mineralny
[przypisy: coko werk łódź, jaskółcze ziele maść, prg mysłowice ]

  1. Malwina
    11 stycznia 2019

    Badajcie sobie poziom potasu w organizmie

  2. Szymon
    13 stycznia 2019

    [..] Artukul zawiera odniesienia do tresci: zgorzel zęba[…]

  3. Olivia
    15 stycznia 2019

    najlepszy jest olej z konopi siewnej

  4. Glyph
    17 stycznia 2019

    Article marked with the noticed of: dermatolog[…]

  5. Lady Killer
    19 stycznia 2019

    Mam obsesję punkcie potworności jaką jest tętniak mózgu.

  6. Matylda
    21 stycznia 2019

    [..] Blog oznaczyl uzycie nastepujacego fragmentu opieka w domu[…]

  7. Pogue
    23 stycznia 2019

    Droga Pani, do inhalatora stosuje się sól fizjologiczną

Powiązane tematy z artykułem: coko werk łódź jaskółcze ziele maść prg mysłowice