Posted by on 6 lipca 2018

Niższe poziomy całkowitej lub biodostępnej 25-hydroksywitaminy D były związane z wyższymi poziomami parathormonu w homozygotach obu ras (P <0,001 dla wszystkich związków) (Tabela W porównaniu z białymi homozygotami o podobnych poziomach parathormonu, czarne homozygoty miały znacząco niższe poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D (Figura 3A). Przeciwnie, homozygotyczna czerń i białka o podobnym poziomie parathormonu miały podobny poziom biodostępnej 25-hydroksywitaminy D (Figura 3B). Związki między całkowitymi poziomami 25-hydroksywitaminy D a markerami statusu witaminy D w homozygotach były podobne do tych w całej badanej populacji. Dyskusja
Ponieważ poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D są konsekwentnie niższe u czarnych Amerykanów niż u białych Amerykanów, czarni są często klasyfikowani jako niedobory witaminy D. 11-13 W naszych badaniach z udziałem dorosłych mieszkańców społeczności, stwierdziliśmy, że poziomy witaminy D- białko wiążące są również niższe w czerni, prawdopodobnie ze względu na wysoką częstość występowania wspólnego wariantu genetycznego. Niższe poziomy białka wiążącego witaminę D w czerni wydają się dawać poziomy biodostępnej 25-hydroksywitaminy D, które są równoważne z białkami. Dane te, w połączeniu z poprzednimi danymi z naszej grupy, 29 sugerują, że niskie całkowite poziomy 25-hydroksywitaminy D nie wykazują równomiernie niedoboru witaminy D i kwestionują rutynową suplementację u osób z niskim poziomem zarówno całkowitej 25-hydroksywitaminy D, jak i witaminy D- białko wiążące, które nie ma innych tradycyjnych objawów tego stanu.
Progi dla wystarczającej ilości witaminy D zostały oparte na całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D, przy których zmniejsza się wchłanianie wapnia lub poziom parathormonu .30,31 Ponieważ dane eksperymentalne są nierozstrzygające, kontrowersje otacza dokładny poziom całkowitej 25-hydroksywitaminy D, w którym te zmiany happen.30,31 Badaliśmy populację zamieszkującą społeczność, w której jawny niedobór witaminy D był rzadki; w rzeczywistości, kilku uczestników miało poziomy parathormonu poza normalnym zakresem. Jednak na podstawie aktualnych wytycznych (sugerujących próg dla wystarczalności 20 lub 30 ng na mililitr), 77 do 96% naszych czarnych uczestników zostanie sklasyfikowanych jako niedobór witaminy D. 32,33 Etykietowanie większości czarnych uczestnicy jako niedobór witaminy D byliby niespójni z obserwacją, że mają wyższą BMD, wyższy poziom wapnia i tylko nieco wyższy poziom parathormonu niż ich białe odpowiedniki.
Niski poziom białka wiążącego witaminę D w czerni może zapewnić ochronę przed objawami niedoboru witaminy D pomimo niskiego poziomu całkowitej 25-hydroksywitaminy D
[patrz też: ambrisentan, objawy endometriozy, meble pracowniczne ]

Powiązane tematy z artykułem: ambrisentan meble pracowniczne objawy endometriozy

Posted by on 6 lipca 2018

Niższe poziomy całkowitej lub biodostępnej 25-hydroksywitaminy D były związane z wyższymi poziomami parathormonu w homozygotach obu ras (P <0,001 dla wszystkich związków) (Tabela W porównaniu z białymi homozygotami o podobnych poziomach parathormonu, czarne homozygoty miały znacząco niższe poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D (Figura 3A). Przeciwnie, homozygotyczna czerń i białka o podobnym poziomie parathormonu miały podobny poziom biodostępnej 25-hydroksywitaminy D (Figura 3B). Związki między całkowitymi poziomami 25-hydroksywitaminy D a markerami statusu witaminy D w homozygotach były podobne do tych w całej badanej populacji. Dyskusja
Ponieważ poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D są konsekwentnie niższe u czarnych Amerykanów niż u białych Amerykanów, czarni są często klasyfikowani jako niedobory witaminy D. 11-13 W naszych badaniach z udziałem dorosłych mieszkańców społeczności, stwierdziliśmy, że poziomy witaminy D- białko wiążące są również niższe w czerni, prawdopodobnie ze względu na wysoką częstość występowania wspólnego wariantu genetycznego. Niższe poziomy białka wiążącego witaminę D w czerni wydają się dawać poziomy biodostępnej 25-hydroksywitaminy D, które są równoważne z białkami. Dane te, w połączeniu z poprzednimi danymi z naszej grupy, 29 sugerują, że niskie całkowite poziomy 25-hydroksywitaminy D nie wykazują równomiernie niedoboru witaminy D i kwestionują rutynową suplementację u osób z niskim poziomem zarówno całkowitej 25-hydroksywitaminy D, jak i witaminy D- białko wiążące, które nie ma innych tradycyjnych objawów tego stanu.
Progi dla wystarczającej ilości witaminy D zostały oparte na całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D, przy których zmniejsza się wchłanianie wapnia lub poziom parathormonu .30,31 Ponieważ dane eksperymentalne są nierozstrzygające, kontrowersje otacza dokładny poziom całkowitej 25-hydroksywitaminy D, w którym te zmiany happen.30,31 Badaliśmy populację zamieszkującą społeczność, w której jawny niedobór witaminy D był rzadki; w rzeczywistości, kilku uczestników miało poziomy parathormonu poza normalnym zakresem. Jednak na podstawie aktualnych wytycznych (sugerujących próg dla wystarczalności 20 lub 30 ng na mililitr), 77 do 96% naszych czarnych uczestników zostanie sklasyfikowanych jako niedobór witaminy D. 32,33 Etykietowanie większości czarnych uczestnicy jako niedobór witaminy D byliby niespójni z obserwacją, że mają wyższą BMD, wyższy poziom wapnia i tylko nieco wyższy poziom parathormonu niż ich białe odpowiedniki.
Niski poziom białka wiążącego witaminę D w czerni może zapewnić ochronę przed objawami niedoboru witaminy D pomimo niskiego poziomu całkowitej 25-hydroksywitaminy D
[patrz też: ambrisentan, objawy endometriozy, meble pracowniczne ]

Powiązane tematy z artykułem: ambrisentan meble pracowniczne objawy endometriozy