Posted by on 6 lipca 2018

Charakterystyka uczestników badania w ujęciu ogólnym i według rasy. Czarni (1181 uczestników) i biali (904 uczestników) byli podobni pod względem wieku, płci, BMI i statusu menopauzalnego (tabela 1). Czarni najprawdopodobniej byli ubodzy, byli aktywnymi palaczami i mieli mikroalbuminurię. Czarni rzadziej niż biali mieli diagnozę osteoporozy lub zostali przepisani na terapie osteoporozy. Stosowanie hormonalnej terapii zastępczej i leków wpływających na metabolizm witaminy D (np. Leki przeciwpadaczkowe i glukokortykoidy) było rzadkie (Tabela 1). Razem 25-hydroksywitamina D, białko wiążące witaminę D i markery witaminy D. Status
Ryc. 1. Ryc. 1. Poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D i białka wiążącego witaminę D w biorących udział w badaniach białymi i czarnymi uczestnikami badania. Przedstawiono histogramy przedstawiające ułożone rozkłady. Średnie (. SE) poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D były znacząco niższe u czarnych niż u białych (15,6 . 0,2 ng na mililitr w porównaniu z 25,8 . 0,4 ng na mililitr, P <0,001) (panel A), podobnie jak poziomy witaminy Białko wiążące D (168 . 3 ug na mililitr vs. 337 . 5 ug na mililitr, P <0,001) (panel B).
Nieskorygowane poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D były niższe w czerni niż w białkach (15,6 . 0,2 ng na mililitr w porównaniu z 25,8 . 0,4 ng na mililitr, p <0,001) (rysunek 1A). Różnice rasowe w całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D utrzymywały się po wielozmiennej korekcie (17,3. 0,3 ng na mililitr w czerni i 25,5 . 0,4 ng na mililitr w białych, P <0,001). Występowały sezonowe różnice w poziomach 25-hydroksywitaminy D (Tabela Wyścig wyjaśnił 22,7% zmian w całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D w modelu nieskorygowanym.
Niedostosowane poziomy białka wiążącego witaminę D były niższe w czerni niż w białkach (168 . 3 ug na mililitr w porównaniu z 337 . 5 ug na mililitr, P <0,001) (Figura 1B). Rasowe różnice w poziomie białek wiążących witaminę D utrzymywały się po wielozmiennej korekcie (169 . 5 .g na mililitr w czerniach vs. 339 . 5 .g na mililitr w białkach, P <0,001). Występowały sezonowe różnice w poziomach białka wiążącego witaminę D; wydawało się, że wyjaśniają 0,5% zmienności poziomów białek wiążących witaminę D (Tabela S1 w dodatkowym dodatku). Rasa wyjaśniła 30,5% zmienności poziomów białek wiążących witaminę D w niedostosowanym modelu.
Skorygowana średnia wartość BMD w szyjce kości udowej była większa w czerni niż w białkach (1,05 . 0,01 g na centymetr kwadratowy w porównaniu do 0,94 . 0,01 g na centymetr kwadratowy, P <0,001), ponieważ skorygowane średnie stężenia wapnia (9,11 . 0,01 mg na decylitr) vs. 8,99 . 0,01 mg na decylitr, P <0,001) [podobne: hostessy fordanserki, benfotiamina, adapalen ]

Powiązane tematy z artykułem: adapalen benfotiamina hostessy fordanserki

Posted by on 6 lipca 2018

Charakterystyka uczestników badania w ujęciu ogólnym i według rasy. Czarni (1181 uczestników) i biali (904 uczestników) byli podobni pod względem wieku, płci, BMI i statusu menopauzalnego (tabela 1). Czarni najprawdopodobniej byli ubodzy, byli aktywnymi palaczami i mieli mikroalbuminurię. Czarni rzadziej niż biali mieli diagnozę osteoporozy lub zostali przepisani na terapie osteoporozy. Stosowanie hormonalnej terapii zastępczej i leków wpływających na metabolizm witaminy D (np. Leki przeciwpadaczkowe i glukokortykoidy) było rzadkie (Tabela 1). Razem 25-hydroksywitamina D, białko wiążące witaminę D i markery witaminy D. Status
Ryc. 1. Ryc. 1. Poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D i białka wiążącego witaminę D w biorących udział w badaniach białymi i czarnymi uczestnikami badania. Przedstawiono histogramy przedstawiające ułożone rozkłady. Średnie (. SE) poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D były znacząco niższe u czarnych niż u białych (15,6 . 0,2 ng na mililitr w porównaniu z 25,8 . 0,4 ng na mililitr, P <0,001) (panel A), podobnie jak poziomy witaminy Białko wiążące D (168 . 3 ug na mililitr vs. 337 . 5 ug na mililitr, P <0,001) (panel B).
Nieskorygowane poziomy całkowitej 25-hydroksywitaminy D były niższe w czerni niż w białkach (15,6 . 0,2 ng na mililitr w porównaniu z 25,8 . 0,4 ng na mililitr, p <0,001) (rysunek 1A). Różnice rasowe w całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D utrzymywały się po wielozmiennej korekcie (17,3. 0,3 ng na mililitr w czerni i 25,5 . 0,4 ng na mililitr w białych, P <0,001). Występowały sezonowe różnice w poziomach 25-hydroksywitaminy D (Tabela Wyścig wyjaśnił 22,7% zmian w całkowitych poziomach 25-hydroksywitaminy D w modelu nieskorygowanym.
Niedostosowane poziomy białka wiążącego witaminę D były niższe w czerni niż w białkach (168 . 3 ug na mililitr w porównaniu z 337 . 5 ug na mililitr, P <0,001) (Figura 1B). Rasowe różnice w poziomie białek wiążących witaminę D utrzymywały się po wielozmiennej korekcie (169 . 5 .g na mililitr w czerniach vs. 339 . 5 .g na mililitr w białkach, P <0,001). Występowały sezonowe różnice w poziomach białka wiążącego witaminę D; wydawało się, że wyjaśniają 0,5% zmienności poziomów białek wiążących witaminę D (Tabela S1 w dodatkowym dodatku). Rasa wyjaśniła 30,5% zmienności poziomów białek wiążących witaminę D w niedostosowanym modelu.
Skorygowana średnia wartość BMD w szyjce kości udowej była większa w czerni niż w białkach (1,05 . 0,01 g na centymetr kwadratowy w porównaniu do 0,94 . 0,01 g na centymetr kwadratowy, P <0,001), ponieważ skorygowane średnie stężenia wapnia (9,11 . 0,01 mg na decylitr) vs. 8,99 . 0,01 mg na decylitr, P <0,001) [podobne: hostessy fordanserki, benfotiamina, adapalen ]

Powiązane tematy z artykułem: adapalen benfotiamina hostessy fordanserki